Käytännössä siis mitä tästä seuraa on se, että sivarin ei missään olosuhteissa tule kertoa omatoimisesti palveluspaikalleen omista liikkeistään. En ole täysin varma juridisista asioista, mutta omat ehdotukseni ovat seuraavat:
- Jos matkustat lomille esimerkiksi vanhempiesi luo, kuten lainsäädäntö sallii ja työministeriö maksaa, niin voinet aina argumentoida palveluspaikalle, että otit vain liput mutta et käyttänyt niitä ja että todistusvastuu siitä, ettet ollut asunnossasi, on heillä.
- Älä sanallakaan mainitse mistään mahdollisista matkustussuunnitelmista. Jos palveluspaikkasi kysyy, niin ymmärtääkseni sivarilla ei ole mitään juridista velvollisuutta vastata. Sivarin tulee antaa työpanoksensa palveluspaikalle, mutta se mitä sivari tekee vapaa-ajalla ei ole palveluspaikan asia. Jälleen kerran todistusvastuu siitä, ettet ole ollut asunnossasi, on nähdäkseni heillä.
Bonus-pisteitä saa vielä siitä, että varmuuden vuoksi ostaa maksimimäärän matkalippuja vaikkei niitä käyttäisikään. Palveluspaikka ei tästä häviä penniäkään, sillä veronmaksajat työministeriön kautta hoitavat nämä viulut. Mutta kansantaloudellisesti tämä on kannattavaa, sillä konkreettisesti ostat palveluita ja sitä kautta autat taloutta. Sen lisäksi valtionyhtiöt, kuten VR, ovat keskimäärin sen verran epäpätevästi johdettuja, että teet myös lisäpalveluksen ohjaamalla veronmaksajien rahoja enemmän VR:lle, jotta siellä olevat suojatyöllistetyt voivat jatkossakin pitää paikkansa ja palkkansa.
Ei mulla muuta, ehkä kirjoittelen jossain vaiheessa vielä vähän muita sivariajatuksia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti